top of page

AJUTA-NE SA AJUTAM !

​

 

Cum poti face asta? Directioneaza 20% din impozitul pe profit, catre noi, Asociatia "Equilibrium" !

 

Nu te costa nimic ! 

​

Codul Fiscal vă permite ca în fiecare an să direcÈ›ionaÈ›i direct o parte importantă din impozitul pe profit datorat catre o organizaÈ›ie non-guvernamentală È™i să sprijiniÈ›i astfel o cauză sau mai multe.


Potrivit art.8 din Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, persoanele fizice sau juridice române care efectuează sponsorizări beneficiază de reducerea bazei impozabile cu echivalentul sponsorizării, în condiÅ£iile legii. Potrivit art. 21 alin. 4 lit. p) din Codul Fiscal, contribuabilii care efectuează sponsorizări potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind Sponsorizarea scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:
a) 5‰ din cifra de afaceri;
b) 20% din impozitul pe profit datorat

​

Procedura este simplă: se calculează suma aferenta celor 20% din impozitul pe profit al companiei ÅŸi se încheie un contract de sponsorizare cu Asociatia Equilibrium. 

​

Articol de pe avocat.net cu exemplu de calcul: Sponsorizarile-sunt-mai-avantajoase-din-2016-au-crescut-sumele-care-pot-fi-scazute-din-impozitul-pe-profit.html

 

Sponsorizează cu 20%

 

SPONSORIZÄ‚RILE CÄ‚TRE ONG-uri NU CRESC CHELTUIELILE SOCIETÄ‚ÈšILOR COMERCIALE !!!

​

PuÈ›eti face sponsorizări de până la 20% din impozitul pe profit datorat Statului, în limita a 5‰ din cifra de afaceri a firmei, iar impozitul se diminuează cu suma aferentă sponsorizării, cheltuiala fiind astfel deductibilă.

​

Baza legală: Codul fiscal 2015- Titlul II Impozitul pe profit Capitolul II Calculul rezultatului fiscal, Art.25 Cheltuieli:

(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:

​

i) cheltuielile de sponsorizare și/sau mecenat și cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări și/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările și completările ulterioare, și ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și cei care acordă burse private, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele:

1. valoarea calculată prin aplicarea a 0,5% la cifra de afaceri; pentru situaÈ›iile în care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul cifra de afaceri , această limită se determină potrivit normelor;

2. valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat.

Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe profit, potrivit prevederilor prezentei litere, se reportează în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua în ordinea înregistrării acestora, în aceleaÈ™i condiÈ›ii, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit.

​

Aici poti descarca contractul de sponsorizare.

Aici poti descarca o scurta prezentare a asociatiei.

Iti multumim !

bottom of page